Američki medij nabrojao nedjelovanje američke vlade oko klimatskih promjena

Američki magazin „New Yorker“ je sedmog ovog mjeseca objavio članak u kojem je nabrojio nedjelovanje američke vlade oko klimatskih promjena tijekom proteklih godina. Kako je navedeno, iako su SAD vodile primjerom prije 30 godina, današnja situacija je sasvim drukčija.

Na globalnom samitu održanom 1992. godine u Rio de Janeiru je tadašnji američki predsjednik George Herbert Walker Bush potpisao „Okvirnu konvenciju UN-a o klimatskim promjenama“, u kojoj, na zahtjev SAD-a, nisu potvrđeni konkretni ciljevi i vrijeme djelovanja,. Bivši američki predsjednik Barack Hussein Obama je 2009. obećao da je njegova zemlja spremna za djelovanje, ali Svjetska klimatska konferencija u Kopenhagenu te godine nije završila plodonosno. U 2021. je Biden na 26. sastanku „Okvirne konvencije UN-a o klimatskim promjenama“ rekao da su se SAD ponovno vratile pregovorima. Priznao je kako nisu bili zemlja koja je vodila primjerom, što je činjenica.

Na kraju članka je navedeno da još nije kasno ako počnemo sad. Zapravo, moramo to učiniti. Kao kako je rekao britanski premijer Boris Johnson: “Čovječanstvo je u borbi protiv klimatskih promjena ušlo u odbrojavanje.“

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.