MORH: moguće probijanje zvučnog zida

Iz Ministarstva obrane izvijestili su kako je u srijedu, četvrtak i petak moguće očekivati probijanje zvučnog zida u okviru redovitih letačkih aktivnosti lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Od 12 do 16 sati u srijedu te u četvrtak, 11. studenog i petak, 12. studenog od 10 do 16 sati, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Planirani se probni letovi održavaju na podzvučnim brzinama u privremenoj zoni probnih letova Čazma koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova Čazma, provodit će se zadnja faza ispitivanje aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, izvijestili su iz MORH-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.