Kineski izaslanik pozvao policiju UN-a na poboljšanje izgradnje kapaciteta

Kineski izaslanik je u srijedu pozvao policiju UN-a da se ispravno pozicionira u mirovnim operacijama i poboljša izgradnju kapaciteta.

Tijekom posljednjih desetljeća je uloga policije UN-a u mirovnim operacijama dobila na značaju, a njezina uloga u mirovnoj i sigurnosnoj arhitekturi UN-a je sve važnija. Trenutno je međunarodna sigurnosna situacija složenija, a sigurnosne prijetnje su mnogo raznolikije, što zahtijeva bolju upotrebu policijskih komponenti, rekao je Geng Shuang, zamjenik stalnog predstavnika Kine pri Ujedinjenim narodima.

Od početnog razmještanja u mirovnim operacijama 2000. godine, kineski mirovni policajci izvršavaju različite zadatke i misije u teškim okolnostima. U svojim redovima nisu zabilježili kršenja pravila, repatrijacije, kao ni žrtve u borbi. Od 2015. Kina također pomaže drugim zemljama koje doprinose policijskim snagama UN-a u obuci tisuća mirovnih policajaca. Kina je spremna nastaviti podržavati, promicati i sudjelovati u mirovnim operacijama UN-a te surađivati sa svim miroljubivim zemljama, kako bi doprinijeli međunarodnom miru i sigurnosti, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.