Olimpijsko i paraolimpijsko selo Peking 2022. će neprekidno pružati usluge

Zimsko olimpijsko i paraolimpijsko selo Peking 2022. će tijekom igara, ukupno 53 dana, neprekidno pružati usluge sportašima, trenerima i dužnosnicima u tri natjecateljske zone u Pekingu, Yanqingu i Zhangjiakouu.

Ured Stožera za izgradnju velikih projekata u Pekingu je u srijedu priopćio da će selo započeti s probnim radom za Olimpijske igre 23. siječnja, službeno se otvoriti 27. siječnja i zatvoriti 23. veljače sljedeće godine. Selo će nakon toga 23. veljače započeti probni rad za Paraolimpijske igre, otvoriti se 25. veljače i zatvoriti 16. ožujka.

Olimpijsko i paraolimpijsko selo u Pekingu, na jugu Nacionalnog olimpijskog sportskog centra, se sastoji od 20 zgrada ukupne građevinske površine od oko 330 000 četvornih metara, koje mogu primiti 2 338 sudionika olimpijskih i 1 040 sudionika paraolimpijskih igara, a nude catering i medicinske usluge.

Ispitivanje operativnog pritiska za Olimpijsko i paraolimpijsko selo u Pekingu je počelo 9. studenog, nakon čega će se 20. i 21. studenog provesti testovi svih čimbenika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.