Xi Jinping rekao da su odnosi Kine i SAD-a u ključnom povijesnom trenutku

Kineski predsjednik Xi Jinping je rekao da su odnosi Kine i SAD-a u kritičnom povijesnom trenutku te je pozvao dvije zemlje da vrate bilateralne odnose na ispravan smjer zdravog i stabilnog razvoja.

Nacionalni odbor za američko-kineske odnose je u utorak ugostio Svečanu večeru 2021. Predsjednici Xi Jinping i Joe Biden su ovom događanju uputili pisma čestitke. Njihova pisma su pročitali kineski veleposlanik u SAD-u Qin Gang i predsjednik Nacionalnog odbora Jacob Lew.

U svom pismu je Xi izrazio zahvalnost i priznanje odboru i njegovim članovima zbog dugogodišnje predanosti rastu odnosa Kine i SAD-a te uzajamnim razmjenama i suradnji dviju zemalja u različitim područjima.

Istaknuo je da su odnosi Kine i SAD-a su među najvažnijim bilateralnim odnosima u današnjem svijetu.

Napominjući kako će obje zemlje dobiti u suradnji i izgubiti u konfrontaciji, kineski predsjednik je istaknuo da je suradnja jedini ispravan izbor.

Predsjednik Xi je također naglasio da je Kina, slijedeći načela međusobnog poštivanja, miroljubive koegzistencije i uzajamno korisne suradnje, spremna surađivati sa Sjedinjenim Američkim Državama na unaprjeđenju razmjena i suradnje u svim područjima te zajedničkom rješavanju regionalnih i međunarodnih pitanja, kao i globalnih izazova, uz istovremeno ispravno upravljanje razlikama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.