Xi pozvao Aziju i Pacifik da teže prema zajednici koja dijeli budućnost

Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak pozvao azijsko-pacifičku regiju da se suoči s odgovornošću vremena, preuzme kormilo i naporno radi na ostvarenju cilja izgradnje azijsko-pacifičke zajednice koja dijeli budućnost.

Xi je navedeno rekao dok je putem video veze držao glavni govor na samitu izvršnih direktora Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje.

Trenutno, COVID-19 još uvijek pustoši svijet, a put do globalnog gospodarskog oporavka ostaje težak i mukotrpan, rekao je Xi.

Xi je pozvao na otvorenost i suradnju u azijsko-pacifičkoj regiji. “Svi bismo trebali biti širokogrudni, slijediti temeljni trend vremena i aktivno širiti otvorenost.”

Obećao je da će Kina ostati čvrsta u unaprjeđenju reformi i otvaranja, kako bi dala poticaj gospodarskom razvoju u azijsko-pacifičkom području.

Kina će raditi na učvršćenju temelja za dugoročni razvoj kineskog gospodarstva i pružati bolju podršku tvrtkama iz Azije i Pacifika i šireg svijeta prilikom ulaganja i poslovanja u Kini, rekao je Xi.

Naglasio je da će Kina unaprijediti zelenu tranziciju u svim sektorima i dati doprinos jačanju zaštite okoliša u azijsko-pacifičkom području i šire.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.