Zagrebački advent: Novi programi

Uz koncerte i nastupe, uredit će se 15 lokacija na Gornjem i Donjem gradu. Ove godine izostat će klizalište na Tomislavovu trgu, ali skulpture klizača bit će postavljene kako bi podsjetile na prošle advente kada je klizalište proslavilo zagrebački advent i postalo jedan od njegovih zaštitnih znakova, najavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. Advent počinje 27. studenog paljenjem prve svijeće.

Uistinu mi je drago da zagrebački advent ponovno polučuje ovako veliki interes, i uistinu se nadam da ćemo bez obzira na situaciju s pandemijom koronavirusa moći uživati u brojnim programima koje smo za ovu godinu pripremili s našim partnerima, počela je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Najavljeno je da je zbog nesigurnosti koju donosi epidemiološka situacija dio programa prebačen na virtualne platforme.

Tema za ovu godinu – igračke i povratak u djetinjstvo

Uz koncerte i nastupe, uredit će se 15 lokacija na Gornjem i Donjem gradu. Ove godine izostat će klizalište na Tomislavovu trgu, ali skulpture klizača bit će postavljene kako bi podsjetile na prošle advente kada je klizalište proslavilo zagrebački advent i postalo jedan od njegovih zaštitnih znakova. Tunel Grič također neće biti ukrašen kao prijašnjih godina.

U suradnji s hrvatskim dizajnerima odabrane su tradicionalne hrvatske igračke koje su izrađene kao ukrasi koji će se nalaziti na nekoliko lokacija u centru Zagreba, a iz Turističke zajednice grada Zagreba nadaju se da će to posjetitelje inspirirati da podrže hrvatske obrtnike i umjetnike te poklone igračke koje su oni proizveli za ovu prigodu najmilijima.

Prvi put ove godine ukrasit će se i Mažuranićev trg.

Ove godine advent započinjemo 27. studenog, tradicionalno s paljenjem prve adventske svjećice u 17 sati uz prigodni program otvorenja. U 19 sati, ako to budu dopuštale epidemiološke mjere, upalit ćemo lampice na Zrinjevcu, odakle je 2010. godine zapravo i krenuo zagrebački advent, najavila je Bienenfeld.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.