KPK donijela rezoluciju koja sagledava partijska postignuća i iskustvo

Na šestom plenarnom zasjedanju 19. saziva Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) je usvojena rezolucija koja sagledava glavna postignuća i povijesno iskustvo KPK-e tijekom proteklog stoljeća, navedeno je u priopćenju objavljenom u četvrtak.

Od osnutka 1921. godine je Partija ujedinila i vodila kineski narod u neumornom radu na postizanju nacionalne neovisnosti i narodnog oslobođenja, a zatim je zemlju učinila prosperitetnom i snažnom te ljudima donijela sreću, navedeno je u priopćenju.

Na sjednici je naglašeno kako je od 18. Nacionalnog kongresa KPK-e gospodarski razvoj Kine postao mnogo uravnoteženiji, koordiniraniji i održiviji te je Partija dosljedno promicala šire i dublje reforme u svim segmentima.

O nacionalnoj obrani i oružanim snagama se u priopćenju navodi da je narodna vojska, čvrsto izvršavajući misije novog doba, s nepokolebljivom borbenošću poduzela konkretne radnje kako bi zaštitila nacionalni suverenitet, sigurnost i razvojne interese.

S obzirom na provedbu politike “jedna zemlja, dva sustava” i promicanje ponovnog nacionalnog ujedinjenja, Centralni komitet KPK-e je usvojio niz mjera za rješavanje simptoma i temeljnih uzroka relevantnih problema i odlučno provodi načelo prema kojem posebnim upravnim regijama Hong Kong i Makao trebaju upravljati domoljubi, stoji u priopćenju.

Što se tiče vanjskih poslova, Kina je napredovala u diplomaciji velikih zemalja s kineskim značajkama u svim područjima. Koncept izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo je na čelu vodećih trendova našeg vremena i ljudskog napretka, stoji u priopćenju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.