Xie Zhenhua o klimatskom sporazumu: Suradnja je jedini pravi izbor za Kinu i SAD

Kineski posebni izaslanik za klimatske promjene Xie Zhenhua je u srijedu pozdravio zajedničku deklaraciju Kine i SAD-a o borbi protiv klimatskih promjena, rekavši kako je još jednom dokazala da je suradnja jedini ispravan izbor za dvije nacije.

Xie je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji nakon što su Kina i SAD izdale zajedničku deklaraciju o klimatskim promjenama na klimatskoj konferenciji Ujedinjenih naroda (UN-a), poznatoj kao COP26, u Glasgowu u Škotskoj.

“Postoji više slaganja između SAD-a i Kine nego razmimoilaženja, što ovo čini područjem golemog potencijala za suradnju”, rekao je Xie, pozivajući obje zemlje da poduzmu konkretne korake za poboljšanje suradnje na klimatskim promjenama.

“Objavljivanje ove zajedničke izjave ponovno pokazuje da je suradnja jedini ispravan izbor za Kinu i Sjedinjene Američke Države. Zajedničkim radom naše dvije zemlje mogu postići mnoge važne stvari koje su korisne ne samo za naše dvije zemlje, već i za cijeli svijet. ”, rekao je Xie.

Temeljem zajedničke deklaracije će Kina i SAD osnovati radnu skupinu za promicanje suradnje na klimatskim promjenama i multilateralnim procesima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.