APEC pokreće plan implementacije Putrajaya Vision 2040 za buduću suradnju u Aziji i Pacifiku

Azijsko-pacifička gospodarska suradnja (APEC) u subotu je na 28. sastanku ekonomskih čelnika APEC-a pokrenula Plan djelovanja Aotearoa (Novi Zeland) za postizanje Putrajaya vizije 2040. za buduću suradnju u azijsko-pacifičkoj regiji.

Plan djelovanja Aotearoa ima za cilj “otvorenu, dinamičnu, otpornu i mirnu azijsko-pacifičku zajednicu do 2040., za prosperitet svih naših ljudi i budućih generacija.”

Postavlja pojedinačne i kolektivne akcije na tri gospodarska pokretača, a to su trgovina i ulaganja, inovacije i digitalizacija, kao i snažan, uravnotežen, siguran, održiv i uključiv rast.

Gospodarstva članica APEC-a ponovno su potvrdila potporu dogovorenim pravilima Svjetske trgovinske organizacije (STO) u pružanju dobro funkcionirajućeg multilateralnog trgovinskog sustava i promicanju stabilnosti i predvidljivosti međunarodnih trgovinskih tokova.

U pokušaju da “prihvati kontinuirano poboljšanje APEC-a kao institucije”, APEC također planira istražiti načine za raspravu o mogućnosti proširenja članova i promatrača APEC-a, prema planu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.