Xi Jinping poziva na uključivo, integrirano azijsko-pacifičko gospodarstvo

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je u petak na uključivo i integrirano gospodarstvo unutar azijsko-pacifičke regije, pozivajući na daljnje otvaranje u eri oporavka nakon pandemije.

“Otvorenost je spas azijsko-pacifičke suradnje”, rekao je Xi na 28. sastanku ekonomskih lidera Azijsko-pacifičke suradnje (APEC) u Pekingu putem video veze, pozivajući na napore za izgradnju azijsko-pacifičke zajednice sa zajedničkom budućnošću koja uključuje otvorenost , inkluzivnost, rast potaknut inovacijama, povezanost i suradnja u kojoj svi dobivaju.

“Moramo prakticirati istinski multilateralizam, držati se dijaloga umjesto konfrontacije, uključivanja, a ne isključivanja, te integracije umjesto razdvajanja”, rekao je.

Dom u kojem živi oko 3 milijarde ljudi, gospodarstva članice APEC-a čine oko polovicu globalne trgovine i 60 posto ukupnog svjetskog BDP-a.

Kineski predsjednik je također izrazio nadu da će vidjeti raniju realizaciju visokostandardnog azijsko-pacifičkog područja slobodne trgovine (FTAAP).

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.