Kineski diplomat: Demokracija bi trebala biti zajednički cilj s raznolikim pristupima

Zajednički ciljevi s raznolikim pristupima prikazuju upravo ono što diplomati rade u različitim domenama u Ženevi, jer su civilizacije bogate i raznolike, kao i demokracija, rekao je u četvrtak visoki kineski diplomat.

Li Song, otpravnik poslova kineske misije u Ženevi, je na otvaranju internetskog seminara pod nazivom “Demokracija i ljudska prava: zajednički ciljevi s raznolikim pristupima” rekao da demokracija nije nešto što bi se moglo masovno proizvoditi.

“Ne ostvaruje se kroz potpuno iste institucije i forme čak ni među zapadnim zemljama, a kamoli između Zapada i velikog broja zemalja u razvoju”, istaknuo je.

Naglasio je da odluku je li neka zemlja demokratska ili ne treba prepustiti njezinom narodu, a bez obzira na to u kakvom je obliku, prava demokracija znači da je narod gospodar zemlje.

“Mi Kinezi smo ponosni na dostignuća koja je Kina postigla u promicanju demokracije i ljudskih prava te smo naše prakse i iskustva spremni podijeliti s drugim zemljama i narodima. Uz to, ne namjeravamo nametati kineski model drugima “, napomenuo je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.