Ministarstvo trgovine: Inozemne izravne investicije u Kinu zabilježile dvoznamenkasti rast u 2021.

Veličina izravnih stranih ulaganja u Kinu je u prvih 10 mjeseci ove godine prema stvarnoj upotrebi na godišnjoj razini porasla je za 17,8% na 943,15 milijardi juana (147,87 milijardi dolara), priopćilo je u četvrtak kinesko Ministarstvo trgovine.

Očekuje se da će Kina ove godine zabilježiti dvoznamenkasti rast priljeva izravnih stranih ulaganja i postići cilj stabilizacije stranih ulaganja za 2021., ako ne bude posebnih okolnosti, rekla je glasnogovornica ministarstva Shu Jueting.

Ministarstvo je u listopadu priopćilo kako se očekuje da će strana ulaganja u Kinu tijekom cijele godine premašiti bilijun juana.

Tijekom prvih 10 mjeseci su strana ulaganja u uslužnu industriju na godišnjoj razini skočila za 20,3% na 752,52 milijarde juana, dok su izravna ulaganja u visokotehnološku industriju na godišnjoj razini zabilježila rast od 23,7%, rekla je.

Istovremeno je Kina od početka godine ulagala nastojanja u stalno promicanje razvoja offshore trgovine, rekla je Shu, dodajući kako će se država usredotočiti na potporu lokalnom razvoju offshore trgovine kroz optimizaciju financijskih usluga, uspostavu lokalnih mehanizama za koordinaciju offshore trgovine i informacijskih platformi te povećanje razvoja offshore trgovačkih poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.