Xi poslao čestitku 1. Kineskoj internetskoj civilizacijskoj konferenciji

Kineski predsjednik Xi Jinping je u petak uputio čestitku prvoj konferenciji o kineskoj internetskoj civilizaciji koja se održava u Pekingu.

U pismu je Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, pozvao na opsežno udruživanje pozitivnih sila i snage ljubaznosti te ulaganje zajedničkih napora za stvaranje boljeg kibernetičkog prostora.

Foto: VCG

Foto: VCG

Istaknuo je internetsku civilizaciju kao važan dio društvene civilizacije i pozvao na veće napore za produbljivanje upravljanja kibernetičkim prostorom i daljnje promicanje izgradnje interneta.

Ističući izvanredna postignuća ostvarena u izgradnji internetske civilizacije posljednjih godina, Xi je pozvao partijske odbore i vlade na svim razinama da preuzmu svoje odgovornosti kako bi koordinirali razvoj s upravljanjem i olakšali integraciju internetskog i fizičkog prostora.

Ova konferencija, s temom “Skupimo snagu za dobra djela, zajednički izgradimo internetsku civilizaciju”, je prvo događanje u Kini na kojem se sustavno raspravlja o sigurnosti i civilizaciji kibernetičkog prostora.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.