Američki poslovni čelnik rekao da je uzajamno korisna američko-kineska suradnja ključna za oporavak svjetskog gospodarstva

Uzajamno korisna suradnja između Sjedinjenih Američkih Država i Kine bi mogla potaknuti oporavak globalnog gospodarstva od pandemije bolesti COVID-19, rekao je predsjednik Američko-kineskog poslovnog vijeća Craig Allen.

“Od ključne je važnosti da dvije strane imaju stabilan, predvidljiv i obostrano koristan trgovinski sporazum i sporazum o ulaganju, kao i tehnološku i znanstvenu razmjenu”, rekao je Allen u ponedjeljak tijekom video intervjua za agenciju Xinhua.

Vijeće, osnovano 1973. s misijom proširenja komercijalnih odnosa između SAD-a i Kine, je privatna, nestranačka i neprofitna organizacija više od 200 američkih tvrtki koje posluju s Kinom.

Prema istraživanju koje je u rujnu objavila Američka gospodarska komora u Šangaju, američke tvrtke u Kini su općenito su optimistične oko potencijala rasta na kineskom tržištu te nastavljaju širiti poslovanje.

Allen je rekao da bi kineska prijava u rujnu za pridruživanje Sveobuhvatnom i progresivnom sporazumu za transpacifičko partnerstvo mogla promijeniti situaciju. “Vrlo cijenimo interes Kine” za pridruživanje sporazumu, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.