Kineska i američka stolnoteniska zajednica proslavile 50. godišnjicu “Ping-Pong diplomacije”

U američkom gradu Houstonu je u utorak navečer obilježena 50. godišnjica “Ping-Pong diplomacije” te je naglašena važnost promicanja međusobnog razumijevanja i prijateljstva između Kine i Sjedinjenih Američkih Država kroz sport.

Događanje, pod nazivom “Slavimo prošlost za bolju budućnost”, su suorganizirali Američki nacionalni odbor za američko-kineske odnose, Američki stolnoteniski savez i Kineska stolnoteniska udruga, s kineskim veleposlanikom u Sjedinjenim Američkim Državama Qin Gangom i bivšim američkim državnim tajnikom Henryjem Kissingerom među glavnim govornicima.

Prije pedeset godina je priča o “maloj lopti koja pomiče veliku loptu” dovela do normalizacije odnosa Kine i SAD-a i duboko promijenila međunarodni politički krajolik, rekao je Qin u unaprijed snimljenom video govoru prikazanom na događanju.

Kineski diplomat je također izrazio nadu da će “strateška vizija, politička hrabrost i prijateljstvo ljudi koji su se tada odražavali u ‘Ping-Pong diplomaciji'” pomoći u pokretanju velike lopte odnosa Kine i SAD-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.