Razvojni potencijal i investicijske prilike na istoku Hrvatske

U organizaciji Večernjeg lista i Osječko-baranjske županije danas u Hotelu Osijek održana je konferencija „Hrvatska kakvu trebamo – Kako iskoristiti razvojni potencijal Slavonije, Baranje i Srijema“.

Povod ovom konferencijskom događaju su pozitivni ovogodišnji gospodarski i demografski pokazatelji u Slavoniji i Baranji, osobito na području Osječko-baranjske županije koja bilježi povećanje broja poduzetnika i rekordne prihode, povećan je i izvoz, prihodi u turizmu također, zaustavljen je trend iseljavanja stanovništva, više je rođene djece, bilježi se povećanje zaposlenosti.

Osječko-baranjska županija je u posljednjih nekoliko godina napravila ozbiljan iskorak u gospodarskom i u svakom drugom smislu, a tim smjerom ćemo i nastaviti. Trenutno se na području naše županije razvijaju projekti vrijedni više milijardi kuna od kojih su najznačajniji Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, Gospodarski centar, I. gimnazija, novi lučki terminal za pretovar rasutih tereta, Objedinjeni hitni bolnički prijem te financijski najveći projekt, a to je novi Klinički bolnički centar Osijek. Da bi područje Slavonije i Baranje sa svojim specifičnostima, potencijalima i resursima moglo krenuti još kvalitetnije naprijed, moraju se mijenjati određeni zakonski okviri, koji će omogućiti da sustav, potencijali i okruženje u komu živimo budu iskorišteni na kvalitetniji način, prvenstveno u korist lokalne i regionalne zajednice, kao i u nacionalnom interesu – kazao je župan Ivan Anušić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.