Za obnovu toplinske mreže u Osijeku 78 milijuna kuna

U Osijeku je započela realizacija projekta zamjene spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do toplane Pogona Osijek kojim će se smanjiti gubitci toplinske i potrošnja električne energije te omogućiti daljnje širenje mreže u Osijeku, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Vrijednost projekta je 78 milijuna kuna, od čega 46 milijuna dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će ostatak osigurati Hrvatska elektroprivreda. Radovi čiji se završetak očekuje do kolovoza 2023. obuhvaćaju zamjenu 4,4 kilometra postojećeg spojnog vrelovoda promjera 550 milimetara novim vrelovodom promjera 800 milimetara.

Zamjena spojnog vrelovoda od Termoelektrane toplane Osijek do Toplane Pogona Osijek jedan je od šest strateških projekata unutar Urbane aglomeracije Osijek koji zajedno vrijede oko 290 milijuna kuna te značajno podižu komunalni standard i kvalitetu života građana. Realizacijom ove investicije građani i gospodarski subjekti Osijeka dobit će pouzdan i energetski učinkovit toplinski sustav u Osijeku, kao i mogućnost njegovog daljnjeg razvoja, uz još čišći i zdraviji okoliš, stoga zahvaljujem HEP-u i nadležnome ministarstvu te čestitam na uspješnoj pripremi ovako kompleksnog projekta, izjavio je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.