Adventiranje na osječki način

Prvu adventsku svijeću, ispred konkatedrale Svetog Petra i Pavla, zapalit će Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u nedjelju 28. studenog, u 18 sati uz prigodan program prije nedjeljne Svete mise.

Adventsko šarenilo bit će dio svečanog programa za Dan Grada Osijeka, u četvrtak, 2. prosinca, u večernjim satima kada će Osijek zasvijetliti u blagdanskom ruhu i izmamiti prve šetače na ulice.

Uz prepoznatljivi, tradicionalni, najosvjetljeniji tramvaj u Hrvatskoj, Božićni tramvaj koji posjećuje gotovo 15.000 ljudi u sezoni, centar grada i Trg Ante Starčevića dodatno živnuti i zasvijetliti najljepšim svjetlima Kaleidoskopa. Put Adventera nastavlja se čarobnom Kapucinskom preko ledene Sakuntale i ponovno nas najljepšom, sanjivom ulicom Europske avenije odvodi do Perivoja Kralja Tomislava koji je lani bio najposjećenija lokacija i zbog toga ove godine izabran kao lokacija koju ćemo najviše osnažiti dodatnom ugostiteljskom ponudom i glazbenim programskim sadržajima na mini pozornicama. Uz put lampica i razgledanje obrtničke ponude našeg grada šetat ćemo dalje do Rondela u Tvrđi, odakle je put značajno proširen. Nova lokacija na adventerskoj mapi je i Kulturni centar  gdje će uz božićno kino i raznoliki božićni program, posebna točka adventske šetnje biti i Zimski vidikovac na krovu Kulturnog centra. Muzej likovnih umjetnosti otvorit će vrata svoga dvorišta za sve ovogodišnje šetače, a klizalište Sokol ponovno će obogatiti zimske radosti svima kojima šetnja kao zimska kretnja nije dovoljna. Moći ćemo plesati pod zvijezdama, uživati u čaroliji noći, tražiti skrivene prolaze, stvarati uspomene.

Veliki broj ugostitelja širom grada uključit će se u adventsku čaroliju s ponudom na terasama svojih objekata.

Zanimljiva atrakcija bit će Ferris wheel, rotirajući kotač kojeg imaju sve velike europske i svjetske metropole.

Centar grada bit će osvijetljen sa 10 kilometara lampica, a još važnije velikim brojem osmjeha.

Nakon Adventa slijede božićna i novogodišnja događanja koja će potrajati sve do 7. siječnja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.