Je li biti zaražen privatna stvar?

Pravo na prosvjed i mirno okupljanje je Ustavom i zakonom zajamčeno pravo, ali kao i druga prava – ima ograničenja. Ono ne smije biti nasilno, izjavila je u emisiji Hrvatskog radija ‘Intervju tjedna’ Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica.

Kazala je kako treba razumjeti da su građani umorni i frustrirani i da žele da sve ovo čim prije završi. Međutim, dodaje zabrinuta je zbog toga jer nasilje i podjele nisu put. Naglašava kako pozive na nasilje treba najoštrije osuditi, jer “neprijatelji u ovoj situaciji ne smiju biti jedni građani drugima – neprijatelj je ovdje virus”.

Dodala je kako se stvari u pandemiji jako brzo mijenjaju i da je odluke potrebno donositi brzo. Međutim, u slučaju šireg uvođenja COVID mjera sve se dogodilo prebrzo, bez da su građani imali odgovore na pitanja – gdje se i kada mogu testirati.

Građani su neinformirani, neki nisu znali ni da se ne moraju cijepiti i da imaju opciju testiranja. Neki se žale jer su im mjesta za tesiranje udaljena od radnog mjesta, naročito u manjim sredinama. A neki nemaju sredstava. Djelatnicima testiranje plaća poslodavac, a građanima – nitko. A cijepljenje nije obavezno, upozorila je Šimonović Einwalter.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.