CMG i afrički medijski partneri obećavaju produbljivanje suradnje

China Media Group (CMG) i 36 afričkih medijskih partnera potpisali su zajedničku deklaraciju za produbljivanje suradnje i promicanje afričkih i kineskih glasova i priča na različitim platformama i široj publici.

Deklaracija je bila kulminacija foruma o medijskoj suradnji Kine i Afrike koji je održan i online i offline u Nairobiju u Keniji.

“Shvaćamo da će pojačavanje glasa afričkih državnih emitera na svjetskoj pozornici zahtijevati suradnju među afričkim emiterima u pričanju afričke priče. Iz tog razloga cijenim CGTN zbog stvaranja vrlo robusnog bogatog portala nazvanog afrička veza na koji afrički emiteri mogu učitavati i preuzimajte željeni sadržaj”, rekao je Naim Bilal, izvršni direktor Kenya Broadcasting Corporation.

Predsjednik CMG-a Shen Haixiong u svom je obraćanju rekao da CMG dugo izvještava o razvoju Kine i Afrike i izgradnji suradnje.

“Kina je odigrala vrlo važnu ulogu u pokazivanju kako tehnološki napredak može djelovati na dobrobit svojih ljudi. Mi u Africi smo gladni oponašanja tog konkretnog primjera Kine i želimo vidjeti kako možemo koristiti tehnologiju za postizanje boljeg protoka vijesti i ostvarivanja težnji afričkog naroda”, rekao je Iqbal Surve, izvršni predsjednik South Africa Independent Media.

Predstavnici medija, kreatori politike i stručnjaci iz Kine i preko 40 afričkih zemalja nazočili su događaju koji je održan i online i offline u Nairobiju u Keniji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.