Peking pokreće prvo komercijalno ispitivanje samovozećeg vozila

Kineski glavni grad Peking pokrenuo je svoje prvo komercijalno ispitivanje autonomne vožnje i uveo relevantne politike upravljanja ranije ovog tjedna, prema gradskom uredu za demonstracijske zone autonomne vožnje na visokoj razini.

Kumulativna kilometraža testova autonomne vožnje dosegla je gotovo 3 milijuna km od travnja ove godine uz dobre rezultate inovacije u politici upravljanja, rekao je Kong Lei, voditelj ureda, dodajući da su se stekli uvjeti za provođenje komercijalnog ispitivanja.

Baidu, kineski tehnološki div, i Pony.ai bile su prve tvrtke ovlaštene za pokretanje pilot usluga. Oni će staviti u promet najviše 100 autonomnih vozila u zoni gospodarskog razvoja grada na 60 četvornih kilometara.

U skladu s politikama menadžmenta, tvrtke prije pružanja usluge trebaju informirati putnike o cjenovnim standardima i načinima plaćanja.

Demonstracijska zona autonomne vožnje na visokoj razini proširit će probna područja u dogledno vrijeme kako bi se unaprijedila usluga putovanja za javnost, rekao je Kong.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.