Najveće kinesko slano jezero zabilježilo porast populacije ptica močvarica

Jezero Qinghai, najveće kopneno slano jezero u Kini, je od 24. studenog, kada je osoblje nacionalnog rezervata prirode jezera provelo zimsku ophodnju, zabilježilo gotovo 190 000 ptica močvarica, što je za 36,5% više nego prethodne godine.

Među 30 vrsta ptica promatranih u rezervatu tijekom navedenog razdoblja je oko 560 žutokljunih labudova, divlje vrste pod nacionalnom zaštitom druge razine u Kini, koji su posjetili jezero radi zimovanja. Prema podacima Uprave rezervata, oko 230 ih je više od broja zabilježenog u istom razdoblju prošle godine.

Jezero, smješteno u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Qinghai, je glavna tranzitna točka za ptice selice iz središnje Azije u Indiju i istočne Azije u Australiju. Također služi kao važan zimski dom za ptice močvarice na visoravni Qinghai-Tibet.

Svake godine žutokljuni labudovi od sredine do kraja rujna napuštaju gnijezdilišta i lete na jezero Qinghai za zimu. Ne napuštaju jezero sve dok se ne otopi krajem ožujka ili početkom travnja sljedeće godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.