Xinjiang osudio zapadne pokušaje obuzdavanja njegove fotonaponske industrije

Službenik industrijskog udruženja u sjeverozapadnoj kineskoj Autonomnoj regiji Ujgura Xinjiang je osudio pokušaje Sjedinjenih Američkih Država i nekih drugih zapadnih zemalja da obuzdaju razvoj fotonaponske industrije Xinjianga i naruše kinesko sudjelovanje u globalnom lancu vrijednosti fotonaponske industrije.

Kineska fotonaponska industrija ne služi tržištu nijedne određene zemlje, a Sjedinjene Američke Države i neke druge zapadne zemlje bi trebale prestati “graditi zidove” i “razdvajati”, rekao je Pan Cunxiang, glavni tajnik regionalnog udruženja industrije obojenih metala, na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Lokalna fotonaponska poduzeća jamče ravnopravno zapošljavanje i tretman zaposlenicima etničkih manjina, u skladu sa zakonima i propisima, rekao je Pan. Prihodi zaposlenih u polisilicijskim poduzećima u Xinjiangu su u srednjem i visokom rasponu, dodao je.

Pozvao je neke ljude u Sjedinjenim Američkim Državama i nekim drugim zapadnim zemljama da prestanu “graditi zidove” i “razdvajati” te kršiti pravila međunarodne trgovine i načela tržišnog gospodarstva.

1 KOMENTAR

  1. Era državno zagarantiranih poticaja za otkup električne energije je praktički nestala te se na sumraku ovoga otvorilo novo tržište sa direktnom prodajom energije bez poticaja. Nažalost Hrvatska nije doživjela procvat niti boom solarnih elektrana već smo na repu europskih i svjetskih trendova. Državi je trebalo nekoliko godina da shvati da je to dobar posao u kojem su se našli mali ljudi, male tvrtke koje bi nešto zaradile na prodaji struje i premostile našu svakodnevnicu. Kvote su vrlo brzo nestale u nekoliko mega projekta pa to sada rješavaju sudovi. Ali mi se ne predajemo već smo razvili solarne-foto naponske sustave za sve razine potrošnje koji omogućuju uštedu električne energije u kućanstvu, obrtu ili tvrtki bez obzira na djelatnost i čak je to reguliranom novim pravilnikom HEP-a. Jedini je problem što je procedura malo složenija koju SIP uspješno riješava i što ćete morati platiti priključenje elektrane – po zadnji put.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.