Kina se nada da će SAD stvoriti uvjete za proširenje trgovinske suradnje

Kinesko Ministarstvo trgovine je u četvrtak priopćilo kako se nada da će SAD stvoriti pogodnu atmosferu i uvjete za proširenje trgovinske suradnje dviju zemalja.

Glasnogovornik Gao Feng je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji kada su ga upitali o napretku u provedbi prve faze trgovinskog sporazuma, koji je potpisan u siječnju 2020. kao dio postupnog ublažavanja carinske bitke između dva najveća svjetska gospodarstva koja traje od 2018. godine.

Kina je naporno radila na promicanju zajedničke provedbe sporazuma otkako je stupio na snagu, prevladavajući višestruke štetne učinke uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19, globalnom gospodarskom recesijom i zastojem u lancu opskrbe, rekao je Gao.

Gospodarske i trgovinske ekipe iz Kine i SAD-a održavaju normalnu komunikaciju, rekao je Gao.

U studenom su SAD i dalje bile treći najveći trgovinski partner Kine, a vrijednosti bilateralne trgovine je u tom mjesecu porasla na 72 milijarde dolara, pokazali su podaci kineske carine. Od siječnja do studenog je ukupna trgovina između dvije zemlje dosegla 682,32 milijarde dolara, što je povećanje od 30,2% u odnosu na prethodnu godinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.