Kinesko najviše zakonodavno tijelo izložilo dokument o narodnim kongresima

Visoki dužnosnik Općeg ureda Stalnog odbora Svekineskog Narodnog kongresa je u nedavnom intervjuu izložio dokument o održavanju i unapređenju sustava narodnih kongresa te unapređenju rada narodnih kongresa u novom dobu.

Dokument, objavljen ranije u studenom, pruža sveukupne smjernice o radu narodnih kongresa u novom dobu. Daljnja modernizacija sustava i kapaciteta za državno upravljanje i prikupljanje mudrosti i snage iz različitih sektora za potpunu izgradnju moderne socijalističke zemlje ima veliku važnost, rekao je dužnosnik.

U dokumentu je dan osvrt na povijest uspostave i razvoja sustava narodnih kongresa nastojanjima Partije i kineskog naroda. Također je sažeto povijesno iskustvo stečeno tijekom tog procesa te prednosti i učinkovitost sustava.

Dokument je precizirao rad u pet aspekata radi poboljšanja uloge zastupnika u narodnim kongresima koji služe kao most za povezivanje Partije i države s narodom. Potrebni su napori za poboljšanje mehanizma izbora zastupnika, razvoj bliskih veza između zastupnika i državnih organa i naroda, podizanje kvalitete prijedloga i sugestija zastupnika te jačanje potpore zastupnicima u obavljanju njihovih dužnosti i povezanom nadzoru.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.