Kina će u potpunosti liberalizirati strana ulaganja u proizvodnju gospodarskih vozila

Kina će ukinuti ograničenja za omjer udjela stranih ulaganja u proizvodnju komercijalnih vozila počevši od 1. siječnja 2022.

Također će biti uklonjena ograničenje prema kojem ista inozemna tvrtka u Kini može osnovati najviše dva zajednička poduzeća koja proizvode slična vozila, navedeno je u negativnom popisu objavljenom u ponedjeljak.

Popis, odnosno Posebne administrativne mjere za pristup stranim ulaganjima (izdanje 2021.), također poznat kao Nacionalni negativan popis za 2021., su s posebnim upravnim mjerama Zone slobodne trgovine za pristup stranim ulaganjima (izdanje 2021.), poznatim kao Negativan popis zone slobodne trgovine za 2021. zajednički objavili Kinesko nacionalno povjerenstvo za razvoj i reformu i Ministarstvo trgovine.

Uspoređujući s negativnim popisom iz 2020., novi Nacionalni negativan popis za 2021. je smanjio broj restriktivnih mjera s 33 na 31, a negativan popis zone slobodne trgovine s 30 na 27.

Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reformu je priopćilo kako je revizija usmjerena na daljnje proširenje pristupa tržištu za strana ulaganja i kako je proizvodnu stavku u negativnom popisu zone slobodne trgovine smanjio na nulu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.