Kina osudila američke, zapadnjačke ‘kognitivne poremećaje’ oko Hong Konga

Ured za poslove Hong Konga i Makaa Državnog vijeća je u ponedjeljak je kritizirao neke američke i zapadne političare i medije, rekavši kako ih je njihova uskogrudna ideologija natjerala da pate od “kognitivnih poremećaja” oko Hong Konga.

Prošlog tjedna su ministri vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Australije, Kanade i Novog Zelanda izdali zajedničku izjavu u kojoj izražavaju “ozbiljnu zabrinutost zbog erozije demokratskih elemenata” nakon izbora za sedmi saziv Zakonodavnog vijeća u Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong. Mediji poput New York Timesa su također izvijestili da je Kina izbacila većinu gradskih “prodemokratskih” kandidata.

Tvrdnja da je Ujedinjeno Kraljevstvo osiguralo opće pravo glasa za Hong Kong je potpuno netočna, a u Zajedničkoj kinesko-britanskoj deklaraciji nije spomenuto “opće pravo glasa” ili “demokracija”, istaknuo je glasnogovornik.

Neki strani političari i mediji su ustvrdili kako se te protukineske snage bore za demokraciju te da se kineska vlada obračunala s njima zbog političkih razloga. To nije slučaj, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.