Kineska regija Xinjiang od siječnja do studenog zabilježila rast vanjske trgovine s EU-om

Sjeverozapadna kineska Autonomna regija Ujgura Xinjiang je u prvih 11 mjeseci ove godine zabilježila oko 261,8 milijardi juana (oko 41 milijardu američkih dolara) u vanjskoj trgovini sa zemljama Europske unije, što je porast od 30% u odnosu na prethodnu godinu, priopćila je lokalna carina u ponedjeljak.

Prema podacima carine u Urumqiju, izvoz Xinjianga u EU je dostigao 197,9 milijardi juana, što je porast od 27,7% na godišnjoj razini za razdoblje od siječnja do studenog, dok mu je uvoz narastao za 37,6% na 63,9 milijardi juana.

Sun Tao, zamjenik direktora odjela za statistiku i analizu carine, je pripisao snažne brojke rastućem prometu teretnih vlakova Kina-Europa kroz kolodvore u Xinjiangu, rastu trgovine mehaničkim i električnim proizvodima i porastu izvoza opreme i proizvoda na čistu energiju.

U prvih 11 mjeseci kopnene luke u Xinjiangu zabilježile su ukupno 11.156 putovanja teretnim vlakom Kina-Europa, što je porast od 26,8 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukupna količina tereta iznosila je 1,1 milijun tona, što je 30,2 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Značajno povećanje trgovine zabilježeno je s Njemačkom, Poljskom, Nizozemskom, Francuskom i Mađarskom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.