Glasnogovornik: Glas Amerike i vlada SAD-a su suučesnici u pokušajima suzbijanja Kine

Glas Amerike neko vrijeme surađuje s vladom SAD-a na politiziranju mnogih pitanja vezanih za Kinu u svrhu obuzdavanja i suzbijanja Kine, rekao je u utorak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Zhao Lijian je navedeno rekao odgovarajući na “izvješće za kraj godine” koje je nedavno objavio Glas Amerike, u kojem se tvrdi kako je u 2021. Kina potkopala ljudska prava i vladavinu zakona u Hong Kongu i počinila takozvani “genocid” u Xinjiangu.

Foto: VCG

Foto: VCG

“Glas Amerike je uvijek ignorirao činjenice i gledao Kinu sa zatamnjenim staklima. Teško je pronaći nešto dobro o Kini u njihovim izvješćima”, rekao je Zhao.

Glasnogovornik je istaknuo kako je ne tako davno bivši zaposlenik Glasa Amerike rekao da nije shvaćao dok nije došao u Kinu kako su izvješća Glasa Amerike koje je čitao svaki dan potpuno suprotni stvarnoj situaciji u Kini.

Američka politizacija pitanja ljudskih prava, u čemu sudjeluje Glas Amerike, je donijela katastrofalne posljedice za svijet. Ljudi diljem svijeta samo postajati sve svjesniji pravog lica Sjedinjenih Američkih Država skrivenog pod krinkom “branitelja ljudskih prava”, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.