Kina izdala prvu bijelu knjigu o kontroli izvoza

Kina je u srijedu objavila svoju prvu bijelu knjigu o kontroli izvoza kako bi pružila potpunu sliku povezanih politika i pomogla međunarodnoj zajednici da bolje razumije kinesku poziciju.

Dokument naslovljen “Kineska kontrola izvoza”, koji je objavio Informacijski ured Državnog vijeća, razrađuje položaj Kine, institucije i prakse u poboljšanju upravljanja izvoznom kontrolom, kao i njezine obveze i radnje za očuvanje svjetskog mira i razvoja te sigurnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Glavni dio bijele knjige se sastoji od četiri dijela: osnovnog stajališta Kine o kontroli izvoza, kontinuiranog poboljšanja pravnog i regulatornog sustava za kontrolu izvoza, modernizacije sustava izvozne kontrole te međunarodne razmjene i suradnje.

Kina će preuzeti svoje odgovornosti iz globalne perspektive, savjesno izvršavati svoje međunarodne obveze i pojačati međunarodnu razmjenu i suradnju, stoji u bijeloj knjizi.

Država će poduzeti konkretne radnje kako bi sudjelovala u međunarodnoj koordinaciji kontrole izvoza, ostvarila napredak u povezanim međunarodnim procesima i surađivala sa svim drugim zemljama na izgradnji globalne zajednice koja dijeli budućnost i pružanju snažnog poticaja svjetskom miru i razvoju, navedeno je u bijeloj knjizi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.