Stručnjak: Kineska kontrola izvoza doprinosi otvorenom svjetskom gospodarstvu

Kineska kontrola izvoza je dala veliki doprinos poticanju otvorenog svjetskog gospodarstva, rekao je stručnjak u srijedu nakon objave bijele knjige naslovljene “Kineska kontrola izvoza”.

Bijela knjiga ima realan značaj za postizanje konsenzusa, poboljšanje globalnog upravljanja izvoznim kontrolama, promicanje sinergije i poticanje izgradnje otvorenog svjetskog gospodarstva, rekao je Zhang Wei, istraživač s Kineske akademije za međunarodnu trgovinu i gospodarsku suradnju pri Ministarstvu trgovine.

Zhang je naglasio potrebu za koordinacijom razvoja i sigurnosti, jačanjem upravljanja usklađenošću i promicanjem međunarodne suradnje uz unaprjeđenje kontrole izvoza, kako bi se izgradilo otvoreno svjetsko gospodarstvo.

Kina se pridržava holističkog pristupa nacionalnoj sigurnosti, nastoji izgraditi sustav kontrole izvoza koji je razmjeran njezinom međunarodnom položaju i usklađen s njezinom nacionalnom sigurnošću i interesima te je naporno radila na olakšavanju međunarodne kontrole izvoza na pošten, razuman i nediskriminirajući način, istaknuo je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.