Širenje omikrona u inozemstvu obvezuje Kinu na sprječavanje ulaznih zaraza

Kina se suočava sa sve većim pritiskom sprječavanja ulaznih zaraza bolešću COVID-19, nakon što je novi soj omikron postao široko rasprostranjen u nekim zemljama, rekao je u srijedu kineski zdravstveni dužnosnik.

Mi Feng, glasnogovornik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji nakon što je dnevni broj novih zaraza bolešću COVID-19 na globalnoj razini više puta tijekom posljednjeg tjedna premašio 800 000.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

S obzirom na to da će se tijekom predstojećih novogodišnjih i proljetnih praznika odvijati sve veći protok ljudi, Mi je naglasio kako je potrebno odlučno poduzeti stroge protuepidemijske mjere.

Dužnosnik je također istaknuo sveobuhvatne napore za suzbijanje širenja virusa uz osiguravanje potreba stanovnika i zdravstvenih usluga u regijama pogođenim epidemijom.

Kako bi osigurala da sva mjesta, nadležna tijela i dužnosnici ispunjavaju svoje obveze, središnja vlada je poslala je 15 inspekcijskih ekipa koje će provoditi nadzor u cijeloj zemlji, rekao je Mi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.