Trgovina između Kine i drugih članica RCEP-a u prvih 11 mjeseci blizu 11 bilijuna juana

Uvoz i izvoz između Kine i ostalih 14 članica Regionalnog sveobuhvatnog ekonomskog partnerstva (RCEP-a, eng. Regional Comprehensive Economic Partnership) je u prvih 11 mjeseci ove godine iznosio je 10,96 bilijuna juana (oko 1,72 bilijuna američkih dolara), pokazali su podaci kineske carine.

Brojka čini 31% ukupne vrijednosti kineske vanjske trgovine, priopćila je u srijedu Glavna carinska uprava.

Država je poduzela korake za daljnje olakšavanje trgovine s ostalim članicama RCEP-a, uključujući upoznavanje tvrtki s relevantnim uvoznim i izvoznim procedurama i unapređenje međusobnog priznavanja ovlaštenih gospodarskih subjekata s pet članica RCEP-a, priopćio je GAC.

Cilj sustava ovlaštenih gospodarskih subjekata, koji je pokrenula Svjetska carinska organizacija, je olakšati carinjenje za poduzeća kroz provjeru autentičnosti poduzeća s visokom razinom usklađenosti sa zakonima i sigurnosti te visokim kreditnim statusom od carinskih agencija.

Kina je već potpisala međusobne sporazume o ovlaštenim gospodarskim subjektima s pet od 10 članica RCEP-a koje su usvojile sustav ovlaštenih gospodarskih subjekata, a radi na sličnim sporazumima s ostalih pet, priopćila je Glavna carinska uprava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.