Xi potpisao zapovijed o mobilizaciji za vojnu obuku

Kineski predsjednik Xi Jinping je u utorak potpisao zapovijed o mobilizaciji za obuku oružanih snaga, prvu zapovijed Središnjeg vojnog povjerenstva u 2022.

Zapovjedi koju je potpisao Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je proglašen početak vojne obuke za ovu godinu.

Cjelokupni vojni redovi su dužni odlučno provoditi planove i upute partijskog vodstva i Središnjeg vojnog povjerenstva, navedeno je u zapovjedi te se dodaje kako se mora točno razumjeti promjenjivi krajolik nacionalne sigurnosti i borbenih okolnosti.

Oružane snage moraju pomno pratiti evoluciju tehnologije, ratovanja i suparnika, udvostručiti napore kako bi bolje uskladile obuku s borbenim operacijama te ojačati sustavnu obuku i korištenje tehnologija radi razvoja elitnih snage koje su sposobne boriti se i pobjeđivati u ratovima, stoji u zapovjedi.

Svi časnici i vojnici bi trebali podržavati duh ne strahovanja od smrti ni teškoća te provoditi obuku na energičan, dobro osmišljen i siguran način, kako bi poboljšali zapovjednu i borbenu sposobnost i potaknuli izvrsno ponašanje, navedeno je u zapovijedi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.