Izložba s olimpijskom tematikom otvara se u Nacionalnom muzeju umjetnosti Kine

U Pekingu je u petak, uoči Zimskih olimpijskih igara 2022., svečano otvorena umjetnička izložba s olimpijskom tematikom pod nazivom “Pozdrav Zimske olimpijske igre, ljepota u potrazi za snovima”. Izložbu suorganiziraju China Media Group (CMG) i Nacionalni muzej umjetnosti Kine (NAMOC).

Razdoblje izloženih radova je 80 godina i sastoji se od dva poglavlja, “San i stremljenje” i “Zagovaranje i natjecanje”, rekao je kustos NAMOC-a Wu Weishan na svečanosti. Izložba zorno interpretira olimpijski duh, predstavlja vjerodostojnu i respektabilnu sliku Kine te svijetu priča priču o razvoju kineskog sporta, dodao je.

Foto: VCG

Foto: VCG

Izložba ima više od 160 izloženih umjetničkih djela, uključujući “Coubertin” Wua Weishana, “Osvojite planinu Qomolangma” slikara Feng Jiea i seriju portretnih fotografija olimpijskog prvaka fotografa Panga Xiaoweija.

Hu Heping, ministar kulture i turizma Kine, i Shen Haixiong, predsjednik China Media Groupa, nazočili su i otvorili izložbu.

Izložba će trajati 10 dana, do 16. siječnja. NAMOC će također ugostiti “Portrete olimpijskih prvaka”, na kojima će biti izložene umjetničke slike olimpijskih prvaka na mjestu izložbe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.