Pogled u unutrašnjost Pelješkog mosta

Koliko je završetak izgradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta blizu, pokazuje i to da je, na nekim navigacijskim kartama, prema jugu zemlje već ubačeno i putovanje preko mosta i poluotoka Pelješca, kojim se zaobilazi Neum. No, na mostu, a osobito na pristupnim cestama, ima još dosta posla. Zavirili smo u unutrašnjost mosta.

Na Pelješkom mostu radovi se primiču kraju, postavljaju se nosači odbojnih ograda i posljednji dijelovi četiri metra visokih vjetrobrana.

Projektirani su na brzinu od 180 kilometra na sat. Mi nemamo takvih kritičnih situacija na ovoj lokaciji izvodimo sami radove proteklih tjedan i mjeseci i vidimo nakon montaže da je taj utjecaj vjetra djelom reduciran.

Na samom prilazu mostu u tijeku je betoniranje.

Radi se središnji pojas na kojem će biti odbojne ograde na pristupnoj cesti, rekao je Wu Zhongjian, inženjer na gradilištu Pelješkog mosta-CRBC.

No velik posao očekuje se za nekoliko dana, a to je postavljanje završnog sloja asfalta, naravno, ako vremenski uvjeti dopuste.

Prvo ide lijevi kolnik mosta, tu odrađeni pripremni radovi čišćenja,uređenja lijevanog asfalta koji je izrađen ranije. Postignuta je poprilično dobra ravnost i habajući bi asfalt trebao biti izuzetno dobar, kaže Nikica Korda, nadzorni inženjer za kolničku konstrukciju mosta.

Kad most bude završen njime neće moći prolaziti pješaci jer nema nogostupa nego samo četiri kolnička traka namijenjena isključivo za promet motornih vozila.

Jedina pješačka staza koja se proteže cijelim mostom nalazi se unutar konstrukcije.

U unutrašnjosti mosta su središnja komora, dvije bočne komore. Kroz ovaj dio mosta prolaze kompletno sve instalacije, elektro-instalacije, odvodnje mosta i ova revizijska staza kojom je omogućen pregled kompletne konstrukcije tijekom eksploatacije.

Ipak, do eksploatacije će se pričekati nekoliko mjeseci – do ugradnje svih instalacija, ali i završetka dijela pristupnih cesta.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković oobiša je gradilište Pelješkog mosta u Komarni, kojom prilikom je rekao kako će izgradnja mosta biti dovršena do konca siječnja.

– Radovi na samom mostu su zaista došli u zadnjih praktički desetak, 15 dana. Do kraja siječnja uslijedit će takozvano puno radno opterećenje mosta i nakon toga slijede tehnički pregledi, što znači da se, sukladno najavama, do konca siječnja 2022. godine dovršava izgradnja Pelješkoga mosta, poručio je Plenković

1 KOMENTAR

  1. Kako živim u Komarni mogu vam kazati da se Pelješki most polako, ali sigurno bliži kraju ‘kozmetičkih‘ radova, počelo se s asfaltiranjem. Jedva čekam da bude pušten u promet. Posebno pohvaljujem brzinu i preciznost kineskih radnika koji su marljivi poput mrava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.