Dio bazena na Kopiki od ljeta ponovno u funkciji

Od ljeta ponovno će se moći koristiti dio bazena kupališta popularne Kopike. Počeli su radovi prve faze obnove velikog bazena i okruglog u njegovoj blizini, te uređenje okoliša. Veliki bazen u cijelosti će se obnoviti i prilagoditi zahtjevima plivačke federacije, dok će okugli bazen dobiti nove sadržaje.

Prošlo je 46 godina od kada je osječka Kopakabana otvorila svoja vrata posjetiteljima. Tada suvremeno kupalište s pratećim sadržajima bilo je najsuvremenije u ovom dijelu Hrvatske. Svake godine zejedno s kupalištem na rijeci Dravi privačilo je desetke tisuća gostiju iz Osijeka i okolice. No i pored redovitog održavanja Domovinski rat i zub vremena učinili su da nekad najsuvremeniji bazenski kompleks postane nefunkcionalan i preskup za sve veća ulaganja u održavanje. Posljednje dvije godine bazeni su bili bez vode, a pristup okolišu onemogućen. Prošle godine pala je odluka o temeljitoj obnovi. Grad Osijek u većem iznosu zajedno s Županijom osigurali su 30 milijuna kuna za prvu fazu obnove bazenskog kompleksa koji će obuhvatiti potpunu rekonstrukciju velikog bazena koji će biti olimpijskih dimenzija, a u cijelosti će se obnoviti i okrugli bazen odmah do olimpijskog.

“Bit će nešto plići no s bogatijim sadržajima, a dio će se prilagoditi potrebama ugostiteljskog objekta s posluživanjem u vodi. Bazenski kompleks priključio bi se na gradsku kanalizaciju, a voda s klorom koja je do sad iz bazena izravno otjecala u rijeku Dravu bi se prije toga pročišćavala”, rekao je gradonačelnik Ivan Radić, te dodao da će se u tu svrhu izgraditi podzemna jedinica za filtriranje i nova crpka za vodu.

“Ključno je bilo ne čekati još jednu godinu za obnovu i zato se s obnovom krenulo i dvije faze”, rekao je župan Ivan Anušić. Druga faza obnove započet će krajem godine, a župan je najavio da bi se osim iz lokalnog proračuna obnova trebala financirati i europskog Fonda za otpornost i oporavak.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.