Sirija se pridružila kineskoj inicijativi Pojas i put

Sirija se u srijedu pridružila inicijativi Pojasa i puta koju je predložila Kina, a koja će pomoći toj bliskoistočnoj zemlju u stvaranju novih prilika za suradnju s Kinom i drugim zemljama.

Svečanost pristupanja Sirije je održana tijekom potpisivanja memoranduma o razumijevanju u Povjerenstvu za planiranje i međunarodnu suradnju u glavnom gradu Sirije Damasku. Prisustvovali su Fadi Khalil, čelnik povjerenstva i kineski veleposlanik Feng Biao.

Khalil je rekao da će prijem oživiti staru ulogu Sirije na drevnom Putu svile i pomoći u jačanju bilateralne suradnje s Kinom i multilateralne suradnje s drugim zemljama koje žele surađivati sa Sirijom.

Feng je kazao kako je suradnja dviju zemalja veliki doprinos gospodarskoj obnovi i društvenom razvoju Sirije. Također poboljšava usklađenost između inicijative Pojas i put i istočne strategije koju je predložila Sirija, dodao je.

Veleposlanik je istaknuo kako je inicijativa u skladu sa snažnom željom svjetskih zemalja za širokim gospodarskim sudjelovanjem, nazvavši je najširom platformom međunarodne suradnje na svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.