Svijet čeka Kinu, a Kina je spremna

14. siječnja glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin predsjedao je redovitom tiskovnom konferencijom.

Dana 10. siječnja, po sjevernoameričkom vremenu, sjevernoameričko sjedište CGTN-a pri Kineskoj medijskoj grupi (CMG) organiziralo je aktivnost promocije Zimskih olimpijskih igara u Pekingu na stadionu Washington Capital.

Novinar CMG-a upitao je glasnogovornika: “Kineski veleposlanik u SAD-u Qin Gang održao je video govor tijekom domaće utakmice prvaka Nacionalne hokejaške lige, Washington Capitalsa, predstavljajući Zimske olimpijske igre u Pekingu i poželjevši da kineske i američke hokejaške momčadi osvoje dobre rezultate; Direktor Kineske medijske grupe Shen Haixiong pozvao je američki narod na Olimpijske igre u Pekingu putem videa; mnogi Amerikanci su izrazili očekivanja i želje za Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu… Kako će to komentirati Ministarstvo vanjskih poslova?

Wang Wenbin je odgovorio: “Vidio sam video ove aktivnosti. Osjećao sam da je teren pun tradicionalnih kineskih elemenata i atmosfere Zimskih olimpijskih igara, a odaziv američke publike bio je pun oduševljenja. Uspjeh aktivnosti u potpunosti pokazuje da su Zimske olimpijske igre u Pekingu veliki događaj za globalne zimske sportaše i entuzijaste na ledu i snijegu diljem svijeta, te odražava zajedničke težnje američkog naroda i međunarodne zajednice za Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Svijet čeka Kinu, a Kina je spremna. Pripremni radovi za Zimske olimpijske igre su završeni. Vjerujemo da će pod vodstvom olimpijskog duha i zajedničkih napora svih strana, Kina predstaviti svijetu jednostavne, sigurne i uzbudljive Olimpijske igre te unijeti više jedinstva, samopouzdanja i snage svijetu pod epidemijom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.