Dom zdravlja Osijek nema adekvatan prostor za provođenje brzog antigenskog testiranja

Unatoč nezadovoljstvu liječnika obiteljske medicine zbog odluke Ministarstva zdravstva da se u njihovim ambulantama i Domovima zdravlja građani mogu testirati brzim antigenskim testovima, jer za to nemaju kapaciteta, ministar Vili Beroš ne odstupa. Dunja Ljubičić, voditeljica službe obiteljske medicine u Domu zdravlja Osijek, kazala je da ondje nemaju adekvatan prostor za provođenje brzog antigenskog testiranja te je osiguran prostor izvan ordinacija gdje će se to obavljati.

Prijedlog da se testiranje obavlja na kraju radnog vremena Ljubičić ne smatra sretnim rješenjem.

Najmanji je problem uzeti briz iz nosa. Administracija je ta koja nas preopterećuje. Mi smo svi preumorni. Pandemija traje već dvije godine. Sustav je bio relativno organiziran na početku, a sada dolazi do nekog raspada. Sve se prebacuje na nas. Trebamo raditi poslove koji nisu u našoj nadležnosti. Pacijenti s kroničnim bolestima čekaju da dođu na red. To je nagomilavanje posla kojega nitko neće odraditi osim nas samih, dodaje.

Na pitanje koliko je potrebno vremena za jednog pacijenta kojega se treba testirati Ljubičić je kazala da se radi o minimalno 15 minuta.

Potvrdila je da “cijeli proces usporava i to što nisu povezani sustavi brzog antigenskog testiranja i PCR sustav”. Snalazimo se kako god uspijemo i znamo, kazala je među ostalim.

Govoreći o mogućnosti zaraze među zdravstvenim kadrom, izjavila je da ima onih koji su i cijepljeni i dva puta preboljeli COVID, pa su opet oboljeli.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.