Online nastava za 5. do 8 razrede osnovnih škola i sve srednje škole

Nakon razmatranja aktualne epidemiološke situacije na području Osječko-baranjske županije, Stožer civilne zaštite OBŽ danas donio je preporuku da se od sutra (19. siječnja) do 28. siječnja 2022. godine nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online). Naravno, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavljaju pohađati nastavu po A modelu.

Povod za takvu preporuku je drastično povećanje broja oboljelih od koronavirusa od početka siječnja na području cijele županije, što se između ostalog pokazuje i rekordnim brojem novopozitivnih osoba. Tako je 14. siječnja bilo je 510 pozitivnih nalaza, što je najviše u jednom dan od pojave virusa. Osobit porast broja pozitivnih, a posredno i odlazaka u samoizolaciju prisutan je u školama. Prema jučerašnjim podacima na području Osječko-baranjske županije, na koronavirus je pozitivno 734 učenika, a u samoizolaciji je 2.527 učenika. Promatrano po razrednim odjelima ukupno je 97 razrednih odjela već na online nastavi. Pozitivno je i 186 nastavnika i 54 osoba nenastavne struke – rekao je Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Dodao je kako su epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ samo u nedjelju, 16. siječnja, na temelju nalaza iz testiranja u samoizolaciju stavili čak 500 učenika od kojih je 70 bilo pozitivno. Od tih ukupnih brojeva na područje Grada Osijeka odnosi se 322 pozitivna učenika i 1.077 u samoizolaciji, a „izvan pogona“ u Osijeku je i 40 skupina s 800 mališana u vrtićima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.