Što trebate znati o skorašnjem poskupljenju električne energije?

Najavljuje se poskupljenje električne energije.

Lahorko Wagmann, direktor Sektora za električnu energiju u HERA-i, kaže da je tržište električne energije u Hrvatskoj potpuno otvoreno.

Svaki kupac može odabrati svog opskrbljivača i na tržištu je trenutačno sedam aktivnih opskrbljivača od kojih četiri nude električnu energiju kućanstvima. U svakom trenutku možete potpisati ugovor s nekim drugim opskrbljivačem i izabrati najnižu cijenu električne energije koja je na tržištu. Najveći broj krajnjih kupaca iz kategorije kućanstva je na univerzalnoj opskrbi, odnosno HEP Elektri. Kod nas se kupci dosta teško odlučuju na tu promjenu jer je do sada cijena električne energije bila vrlo niska, među najnižima u Europi. Samim time su uštede bile manje. Situacija se sada mijenja i cijene rastu. Vrijedilo bi razmisliti o odabiru najbolje ponude na tržištu kada dođe do poskupljenja, smatra.

Dodaje kako kupci na stranicama HERA-e mogu pronaći tarifni kalkulator u kojem su ponude četiriju opskrbljivača električne energije za kućanstva.

Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, kaže da je iz obraćanja potrošača vidljiva ista situacija s električnom energijom kao i s teleoperaterima.

U početku se nude nekakve povoljnosti i beneficije, ali kasnije se sve svede na isto. S time da s nekima ljudi uđu u probleme i jako teško iz njih izađu, kaže.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.