Hrvatska će na ZOI u Pekingu imati predstavnicu u snowboardu

Hrvatska će na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu drugi put imati predstavnicu u snowboardu. U dvjema disciplinama nastupit će Riječanka Lea Jugovac.

Nakon Morene Makar koja je 2014. u Sočiju u disciplini “half-pipe” osvojila 24. mjesto, Hrvatska će drugi put imati svoju predstavnicu u snowboardu na Zimskim olimpijskim igrama. Među 30 najboljih u Pekingu poslije zahtjevnog kvalifikacijskog ciklusa plasirala se Lea Jugovac.

– Naravno da sam jako uzbuđena, ponosna jer je ovo ipak jedna kruna sportske karijere svakog sportaša pa naravno tako i mene. Ovo je jedan veliki uspjeh za hrvatski snowboard, rekla je Lea.

Dvadesetsedmogodišnja Riječanka natjecat će se u disciplinama “big air” i “slopestyle”.

– Big air je disciplina u kojoj imamo jedan skok na kojem radimo najbolji trik koji možemo, a dok se slopestyle sastoji od nekoliko različitih skokova i nekoliko elemenata, dakle railova, to je cijela duga vožnja u kojoj morate iskombinirati različite trikove, sve to napraviti s dosta stila, objasnila je.

U svojoj karijeri Lea Jugovac osvojila je Europa Cup u “big airu” tri puta, jednom u “slopestyleu”, a ima i šesto mjesto na Svjetskom kupu 2018.

– To su neki, ajmo reći od zamjetnijih rezultata, i sad ova kvalifikacija na Olimpijadu je sigurno jedna od tih, s obzirom da se u snowboardu kvalificira samo 30 najboljih muškaraca i žena, ističe s ponosom.

U potrazi za idealnim uvjetima treniranja, Lea je često na putu, najviše u Austriji i Italiji. A na upit što očekuje u Kini kaže:

– Moje jedino očekivanje i želja je da odvozim najbolje što mogu, da pokažem svoje najbolje trikove, a što se tiče rezultata, nemam apsolutno nikakvih očekivanja. Idem bez stresa i bez ikakvog pritiska. Kažem, već je sam uspjeh i rezultat kvalificirat se, tako bez ikakvog pritiska i očekivanja, zaključila je Lea.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.