Ugostiteljsko-turistička škola Osijek: „MEDITERRANEAN CULINARY ARTS ROAD SHOW“

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Matije Gupca 61, Osijek u ponedjeljak 24. siječnja 2022. godine održao je radionicu „MEDITERRANEAN CULINARY ARTS ROAD SHOW“.

Riječ je o zanimljivom praktičnom predavanju za mentore i učenike u organizaciji Udruge „Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija”.

Naprednim kulinarskim tehnikama, metodama i konceptima uz demonstraciju predstavljena su vrhunska a la carte predjela i deserti s modernim dekoracijama, kao i atraktivna jela od ribe, a sve uz poštivanje zero waste koncepta; optimalnog iskorištavanja namirnica i smanjenja troškova.

Radionica je održana u novom suvremenom praktikumu RCK Ugostiteljsko-turističke škole,  koji je ugostio i 25 sudionika – ugostitelja, kuhara te zaposlenika u F&B sektoru, koji žele ojačati kompetencije, proširiti znanja, upotpuniti ponudu, odnosno nadograditi iskustva suvremenim mediteranskim recepturama i tehnikama oslonjenima na tradiciju.

Spomenuta ekskluzivna putujuća radionica dio je projekta „Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu”, a provodi se u školi koja je Regionalni centar kompetentnosti. Radionica nosi naziv “Meditteranean Culinary Arts Road Show” i nakon Svetog Martina na Muri i Zagreba organizirana je u Osijeku, što nije slučajno, kaže predsjednik Udruge Željko Neven Bremec, budući da su uvjeti u Ugostiteljsko-turističkoj školi odlični, kao i partnerski odnosi sa školom. Radionica je vođena idejom potpunog iskorištavanja svih namirnica, u ovom slučaju ribe i povrća. Radionice je prepoznalo Ministarstvo turizma koje želi proširiti znanja izvan Dalmacije po cijeloj Hrvatskoj.

Ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek zadovoljan je održavanjem takvih radionica jer će obogatiti i znanja i iskustva učenika i mentora. Cilj je promocija zanimanja, kuharstva i struke i upravo je želja da se to događa u novom praktikumu te da ovaj Regionalni centar kompetentnosti postane središte okupljanja škola i poslodavaca kako bi podijelili i širili znanja, a s tim i povećali kvalitetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.