Kolinda Grabar-Kitarović preko CMG uputila čestitku povodom kineske Nove godine i zaželjela uspjeh Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović povodom 30-godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, putem CMG čestitala je objema vladama ovu okruglu obljetnicu bilateralne suradnje. Istaknula je da je ovogodišnji dovršetak izgradnje Pelješkog mosta uspješan primjer i sjajan pokazatelj dosadašnjeg razvoja bilateralnih odnosa i povezivanja između Hrvatske i Kine te je zaželjela puno uspjeha u budućoj bilateralnoj suradnji.

S obzirom na nadolazeći praznik Nove godine prema kineskom lunarnom kalendaru i njegovog preklapanja s datumom svečanog otvorenja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 4. veljače, gospođa Grabar-Kitarović je uputila srdačne želje za uspješnim održavanjem igara te je na kineskom jeziku poželjela „sretnu novu godinu“.

U posebnoj videoporuci koju je tim povodom uputila kineskoj javnosti, bivša hrvatska predsjednica i ujedno članica Nadzornog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta je istaknula da je raduje što će biti u prilici osobno nazočiti svečanom otvorenju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Zaželjevši uspjeh Zimskoj olimpijadi koja se održava pod mottom „Zajedništvom prema budućnosti“, istaknula je uvjerenje da „čovječanstvo zajedništvom zaista može nadvladati sve izazove.“(Ivica Bakota)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.