Predsjednik MOO-a Bach rekao da ZOI u Pekingu 2022. predstavljaju početak novog doba za zimske sportove na globalnoj razini

Budući da je Kina ispunila obvezu angažiranja 300 milijuna ljudi u zimskim sportovima prije Zimskih olimpijskih igara (ZOI-a) u Pekingu 2022., predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach je rekao je kako će kineski napori “otvoriti novo doba za zimske sportove na globalnoj razini”.

Bach je navedeno rekao tijekom ekskluzivnog intervjua za agenciju Xinhuu ususret službenom otvaranju ZOI-a u Pekingu 2022., dodajući kako je “vrlo sretan nakon što je pročitao službenu statistiku”.

“Ovo šalje toliko signala, toliko pozitivnih signala u različitim smjerovima”, rekao je Bach. “Veliki je doprinos zdravlju i dobrobiti Kineza. Ako ste fizički aktivniji, mentalno i fizički ste zdraviji.”

Osim nacionalnog nasljeđa koje će igre ostaviti kineskom narodu, čelnik MOO-a je rekao kako vjeruje kako će ZOI u Pekingu 2022. također stvoriti nasljeđe za međunarodnu zajednicu i međunarodni olimpijski pokret.

1 KOMENTAR

  1. Zimske olimpijske igre 2022. su nešto posebno. Što se natjecanja tiče osobno se zaista veselim brojnim prijenosima. Nadamo se medalji u skijanju. Biatlon, skijaško trčanje, skijaški skokovi… Sve su to sportovi koje Hrvati vole i moći će uživati. Naravno, pod lupom će biti nastupi 11 hrvatskih predstavnika. Priče s dalekog istoka su zakon!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.