Na ZOI-u u Pekingu službeno predstavljena nova metoda testiranja dopinga

Kina se pridružila razvoju inovativne metode testiranja za otkrivanje zabranjenih tvari u osušenoj krvi koja će se službeno upotrijebiti na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI-u) u Pekingu, rekao je kineski čelnik za suzbijanje dopinga.

Testiranje mrlja osušene krvi je probno korišteno na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, a uzima samo nekoliko kapi krvi s vrha prsta sportaša koja se osuši na papiru za upijanje, što znanstvenicima omogućuje analizu određenih tvari.

Direktor Kineske protudopinške agencije Chen Zhiyu je rekao kako je nova metoda nastala zajedničkim međunarodnim naporima te ima veliki potencijal za pomoć u borbi protiv dopinga.

“Testiranje mrlja osušene krvi su,, između ostalih, zajednički razvili Međunarodni olimpijski odbor, Svjetska protudopinška agencija, Međunarodna agencija za testiranje te Kineska protudopinška agencija i Američka protudopinška agencija”, rekao je Chen.

“Ovo je prvi put da je Kina sudjelovala u potpunom procesu inovativnog projekta u području otkrivanja dopinga. Dio smo tijela za donošenje odluka za postavljanje pravila i pridružili smo se istraživanjima za testiranje tehnologije i opreme,” rekao je.

Kina je uoči Olimpijskih igara u Tokiju provela više od 400 testova mrlja osušene krvi i koristila je ovu metodu na prošlogodišnjim Nacionalnim igrama u Shaanxiju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.