Kina se čvrsto protivi američkom nerazumnom suzbijanju kineskog telekom operatera

Kina se čvrsto protivi generalizaciji koncepta nacionalne sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država, zlouporabi državne moći i nerazumnom potiskivanju kineskih poduzeća u nedostatku činjenica, navedeno je u priopćenju Ministarstva industrije i informacijske tehnologije (MIIT) objavljenom u četvrtak.

Ministarstvo je priopćenje izdalo kao odgovor na odluku američke Federalne komisije za komunikacije (FCC, eng. Federal Communications Commission) o ukidanju odobrenja tvrtki China Unicom Americas za pružanje telekomunikacijskih usluga u Sjedinjenim Američkim Državama krajem prošlog mjeseca.

Taj potez je ozbiljno ugrozio poslovno okruženje u SAD-u i naštetio legitimnim pravima i interesima kineskih poduzeća i globalnih potrošača, uključujući korisnike u SAD-u, navedeno je.

MIIT je pozvao FCC da povuče svoju odluku, zaustavi pogrešnu praksu generaliziranja koncepta nacionalne sigurnosti i politiziranja gospodarskih pitanja te osigura pošteno, pravedno i ravnopravno okruženje za kineske tvrtke koje ulažu i posluju u Sjedinjenim Američkim Državama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.