Grad “dvije Olimpijade” od vrha do vrha

4. veljače otvorene su 24. Zimske olimpijske igre u Pekingu, fantastična ceremonija otvaranja privukla je veliku svjetsku pozornost.

Bivši šef Odjela za europske i međunarodne poslove njemačke pokrajine Hessen i savjetnik na visokoj razini Kinesko-međunarodnog i nacionalnog centra za promicanje ulaganja dr. Michael Borchmann je najavio da “ljudi očekuju uspjeh Olimpijskih igara u Pekingu 2022. nakon Ljetnih olimpijskih igara u ovom gradu 2008. A Kina je ponovno nadmašila samu sebe.”

Ekaterina Dafovska, izvršna čelnica Bugarskog olimpijskog odbora, rekla je da je ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu ostavila dubok dojam na nju. Iako nije tako veličanstven kao što je bio za Ljetne olimpijske igre 2008. godine, smisao tehnologije, štednje, zelenog razvoja ohrabruje i odgovara olimpijskom duhu.

Glavni urednik poljskog lista “Trybuna” Piotr Gadzinowski izjavio je da je redatelj Zhang Yimou jedan od istaknutih svjetskih redatelja. Iako je na svečanom otvaranju ZOI zbog epidemije bilo samo 3000 predstavnika, ipak je na nas ostavila fantastičan dojam. Predsjednica Odbora za prijateljstvo Poljske i Kine Agnieszka Wu-Skawinska rekla je da će Zimske olimpijske igre u Pekingu zasigurno postati još jedna prekretnica u povijesti Olimpijskih igara.

Zamjenik profesora Ukrajinskog državnog sveučilišta Volodymyr Urusov smatrao je ceremoniju otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu elegantnom i preciznom. A novinarka iz Ukrajine Oksana Pyrozhok rekla je da su pahuljica i vatromet bili prekrasni i zahvalila volonterima koji su uložili veliki trud u pripremu programa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.